.:::adeebsalihin:::.

By: adeeb ygvogue

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Feb-2010 05:18 Email | Share | | Bookmark
Qaseh in many action...

time ni qaseh umur 5 bulan
qaseh dgn sue
sempt bergambar sblm tido
View all 22 photos...








Inilah first entry adeeb untuk tahun 2010 nie... dah malas laa nak ber FP.. sebab sekarang ni duk layan FB jer.. lagi best... bole upload gambar, chat main games...huhuh macam2 laa der...

Gambar my 2nd lil Qaseh Raihanah...
Setelah berumur 8 bulan inilah progress qaseh :-
- dah merangkak
- dah tumbuh gigi (2 btg)
- dah bole duduk sendiri
- dah bangun nak berdiri
- dah pandai menyepahkan rumah

Memang cabaran besar jugak kalau beranak dekat2 nie... antaranya penat sangat melayan karenah anak2. Yang sulung perangai macam nie... second perangai lain lak...
lagi satu kakak asyik berebut dengan adik nak menyusu badan. Mama nie laa jadik magsanya...
Moral of this story... kalau bole jarak laa sikit kehamilan...




Thursday, 23-Jul-2009 04:15 Email | Share | | Bookmark
Birthday Bash NURIN @ Dungun +++ Majlis Aqiqah QASEH

ni kambing yang kena
sembleih
tgh potong daging.. nk masak
View all 24 photos...
Sekitar Majlis Birthday Bash Nurin... memandangkan birthday nurin jatuh time adeeb tgh berpantang kat umah mertua kat Dungun... so adeeb buat laa jugak birthday nurin kat dungun..
Kebetulan pulak malam tu majlis Aqiqah QASEH.. Petang tu kitaorg buat Birthday untuk Nurin....
Majlis simple jer... dan tak bertemakan apa-apa pun.... last minute punyer plan....janji ader kek untuk potong dah... dan ada jugak belon color-color...

Malam pulak Majlis Aqiqah untuk baby QASEH RAIHANAH. Parent dan adik beradik adeeb datang dari Kl turun jugak ke Dungun... Kali ni aqiqah sembelih kambing...
Kalau kat Kl orang yang marhaban tu perempuan... tapi kat terengganu
kali nie marhaban orang laki...so.. macam segan laa skit nak ambik gambar diorang..

Apa-apa pun kedua-dua majlis dah selesai dan disempurnakan dengan selamat...Alhamdulliah













Wednesday, 22-Jul-2009 08:06 Email | Share | | Bookmark
This Is My 2nd Daughter Wan Qaseh Raihanah bt Wan Ahmad Salihin

nampak kt tepi tu tali pusat dia
beberapa jam lepas tuh..
sebelum bersalin... tgh sakit gile time nie
View all 7 photos...
Syukur ke hadrat illahi akhirnya Adeeb dah pun selamat melahirkan baby girl pada 14 Mei 2009 di Hospital Pakar An-Nur bangi....
Macam kakak dia jugak... Qaseh nie pun overdue dari tarikh yg dijangka....
Sepatutnya dijangka bersalin pada 10 Mei... sempena hari ibu... tapi baby takkan keluar lagi...so.. kenalah bersalin secara induce...... (masuk ubat dan air) sakit laa sangat-sangat. Doktor kat An-Nur memang best... siap boleh offer kat husband adeeb untuk sambut baby lagi.... husband yang buat semua ... dari sambut baby... potong tali pusat... dan tarik uri....cuma dia tak jahit jer....(terror jugak laki aku nie) Boleh rekemenlah doktor nie.. nama dia Dr Khamsiah Hj Muda... friendly sangat dan cekap.....rileks jerr...
Adeeb memang gie menyerah diri kat hospital Pakar An-Nur tu sebab dah tak larat sangat dah....Alhamdulillah bersalin kali kedua nie mudah sikit ... duk kat labour room pun tak lama sangat...masuk pukul 7.10 pm... bersalin 10.19 pm....
Sekarang nie Adeeb dah ada dua baby girl... lagi bertambahlah tanggungjawab...










Quote:

Date of birth : 14 Mei 2009
TIme : 10.19 am
Weight: 3.05 kg
Length: 52 cm


Tuesday, 17-Mar-2009 23:49 Email | Share | | Bookmark
Short Vacation @ A Famosa Resort

 
kt pintu masuk
nurin sibuk nk pegang payung
View all 38 photos...
Last weekend adeeb, hubby and my nurin pergi ke A Famosa Melaka sempena nak celebrate
3rd anniversary our married…. Pejam celik.. pejam celik dah 3 tahun dah adeeb ni bergelar isteri kepada Wan Ahmad Salihin Wan Musa. Rasa macam baru semalam jer kahwin…

Dalam keadaan sarat 32 week of pregnancy ni adeeb dan hubby decide jugak nk gi A Famosa tu… sebab banyak kali rancang tapi asyik tertangguh jer… lagi pun pergi sabtu ahad... tak yah nak ambik cuti..

Kami sempat gi A Famosa Animal Safari, Cowboy town dan A Famosa Water world. Yang seronok sekali bila tgk elephant show. Suka tgk gajah tu bole buat macam2.. bola duduk .. boleh melukis.. boleh main bola.. boleh main basketball… dan boleh jugak urut orang.. hehhehehhe.. berbakat sungguh.

Kat cowboy town lak masa tengah syok-syok tgk show tu tetiba hujan renyai-renyai la pulak … x leh nak snap gambar banyak2….tapi show tu berjalan jugak macam biasa…kami sempat bergambar dgn ular color kuning... ngeri betul nak pegang... tapi kitaorg redah jer nak bergambar... nurin sampai nangis2 takut++geli.. sebab badan ular tu mcm bergerak2 masa time bergambar tu...

Masa kt A Famosa Water world tu pulak.. hanya hubby dgn nurin jer yang mandi.. adeeb tak larat sgt.. hanya duduk santai jer.. lagi pun adeeb dah pernah gi sana.. dah try dah pun semua permainan yg ader kt situ…









Wednesday, 11-Feb-2009 04:09 Email | Share | | Bookmark
Kursus Pemikiran Kritis @ Tanjung Kling , Melaka

 
 
 
View all 25 photos...
Kurus Pemikiran Kritis anjuran JPA telah diadakan pada 3 Februari hingga 6 Februari...
Yang seronok join kursus ni sebab boleh jumpa kengkawan X-Classmate masa kat Politeknik dulu...
Bila jumpa kengkawan lama ni macam-macam citer bole dengar.. kalau dulu sibuk citer pasal benda-benda lain cth pasal boyfriend ler.. pasal keje ler.. tapi skrg bila jumpa
citer lak pasal anak-anak... anak kau dah brapa? anak kau dah bole buat apa.....
Maklum ler masing-masing dah berumahtangga... dah makin dewasa... tapi bukan semua kawan-kawan dapat join sekali kursus nie.. kalau semua STK99 Join sekali mesti lagi BEST....
Harap-harap tahun depan ader laa kursus camni lagi... bole jumpa lagi....
Nie ader sedikit gambar yg sempat adeeb ambik masa kursus....









[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net